Αναζήτηση

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Β. ΚΟΡΕΑ, εικόνα από τον ISS και σύγκριση με Νότια







Μια συγκλονιστική για την αλήθεια της, εικόνα, που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Ένα από τα πιο σκοτεινά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σημεία του πλανήτη σήμερα. Βόρεια Κορέα! 
Όχι, το μαύρο κενό δεν είναι η συνέχεια της Κίτρινης Θάλασσας ούτε της Θάλασσας της Ιαπωνίας· αδιανόητο για μας, αλλά είναι η Β. Κορέα τη νύχτα!
Ένα μικρό, ελάχιστα φωτεινό σημείο στη δορυφορική απεικόνιση, είναι η πρωτεύουσα Πιονγιάνκ. 
Όλη η χώρα βρίσκεται σε πυκνό σκοτάδι, σε αντίθεση με το νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου το οποίο είναι πολύ έντονα φωταγωγημένο.
Στη συγκριτική φωτογραφία, βλέπουμε τα επίπεδα έντασης φωτός τα έτη 1992 και 2008. Αξίζει να παρατηρήσουμε το πόσο έχουν ενταθεί στη Σεούλ (αντίθετα, έχουν μειωθεί στην Πιονγιάνκ, ενώ στο σύνολο της βόρειας περιοχής η θετική διαφορά είναι αμελητέα!).
Να λοιπόν ένα κίνητρο για να ταξιδέψουμε στη Β. Κορέα: ο πολύ έντονος και καθαρός έναστρος ουρανός! (δεν εγγυώμαι επιστροφή…)
Στις δύο τελευταίες φωτo: δρόμος του εθνικού δικτύου χωρίς αυτοκίνητα. Σε άλλο σημείο, μια τροχονόμος «ρυθμίζει» την ανύπαρκτη κυκλοφορία στρέφοντας το σώμα της ανά 30 δευτερόλεπτα στην επόμενη κατεύθυνση σαν καλοκουρδισμένη κουκλίτσα (φωτo από video). Μάλλον πρόκειται για τουριστική ατραξιόν. [dPk]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου