Αναζήτηση

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Λάρισας - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ορίζοντας και μετρήσεις









Καλησπέρα με χθεσινές «ζεστές» μα όχι «ξαναζεσταμένες» εικόνες. 
Πολλά χαρακτηριστικά και φαινόμενα μαζί σε μια συγκριτική φωτογράφηση με χρονική διαφορά 15 min.
Καμπυλότητα Γης, αισθητός-γεωμετρικός ορίζοντας, απώλεια προοπτικής στη φωτογραφία με οφθαλμαπάτη και τέλος, λανθασμένος υπολογισμός απόστασης με ενδιάμεσα φυσικά εμπόδια.
Πίσω από τους λόφους σε απόσταση 8 λεπτών με αυτοκίνητο, βρίσκεται η ακτογραμμή του Αγιόκαμπου. Σύννεφα φαίνεται να μαζεύονται πάνω από την παραλία, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.
Η εικόνα αποτελείται από διαφορετικών εικόνων «κολλάζ της φύσης»· τα σημεία φαίνονται σαν ένα, ενώ βρίσκονται μακριά και απέχουν πολύ το ένα από το άλλο.
Αναλύοντας το δορυφορικό image, τα πρώτα αιωρούνται πάνω από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής σε απόσταση 75 χιλιομέτρων ανατολικά από το σημείο λήψης της πρώτης φωτογραφίας, ενώ τα δεύτερα σε απόσταση 110 χιλιομέτρων, πάνω από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής (με την παραλία του Αγιόκαμπου να βρίσκεται μόλις 12 χλμ. σε ευθεία από το σημείο αρχικής λήψης).
Στις τελευταίες εικόνες με τα σύννεφα στο βάθος της θάλασσας (έχουμε ήδη αλλάξει θέμα, πήραμε γεωγραφία), έχεις την εντύπωση πως αγναντεύεις το νότιο Ειρηνικό από κάποιο νησάκι της Γαλλικής Πολυνησίας.
Οι διαφορές είναι δύο και βασικές· εδώ δεν υπάρχουν ‘σφυροκέφαλοι’ (www.sharkattackdata.com/place/french_polynesia) και το κλίμα είναι ήπιο χωρίς εκείνη την υγρασία του τροπικού κλίματος, που σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία σε συνθλίβει… [dPk]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου