Αναζήτηση

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η Κίνα παγιδευμένη σήμερα από τη μόλυνση

Τι κι αν η εικόνα μιλάει καλύτερα από χίλιες λέξεις; (το Πεκίνο στο κόκκινο πλαίσιο).
Η Κίνα παγιδευμένη σήμερα από τη μόλυνση, όπως και η Ρωσία στη μετασοβιετική εποχή -«κληρονομιά» της ΕΣΣΔ- στα μέσα της δεκαετίας του ’90.
Δύο συγκριτικές δορυφορικές φωτογραφίες: η πρώτη, στις 18/12/2016. Η δεύτερη, στις 31/8/2013, από όπου παίρνουμε έστω μια ιδέα των δεκάδων μεγάλων πόλεων στην ανατολική Κίνα.
Στην πρόσφατη, βλέπουμε τα λευκά σύννεφα πάνω από τους ρύπους, οι οποίοι αιωρούνται χαμηλά και είναι τόσο πυκνοί, που μειώνουν αισθητά την ορατότητα ακόμη και στο έδαφος, σε έκταση 1.000.000 Km².
Στη δεύτερη, βλέπουμε «καθαρή» ατμόσφαιρα (λόγω ανέμων). Οι ρύποι δεν εξαφανίζονται όταν φυσάει, αλλά πηγαίνουν αλλού. Πού; σε λίγες ώρες «αραιωμένοι» φτάνουν οπουδήποτε…
Αν προσθέσουμε τις καθημερινές τεράστιες πυρκαγιές στον κεντρικό τομέα της Αφρικανικής ηπείρου —εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα— μην απορούμε για τη μη γραμμικότητα των εποχών και του καιρού.
Οι μελλοντικοί άνθρωποι που θα χρησιμοποιούν ‘πράσινη ενέργεια’, εναλλακτική ή και ενέργεια που θα μεταφέρεται από τροχιακούς σταθμούς, δεν θα απορούν μαζί μας γιατί θα γνωρίζουν με ακρίβεια την εσώτερη αιτία, εκείνη που προκαλεί ατέρμονη περιδίνηση στη μωρία και τη ματαιότητα. [dPk]





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου