Αναζήτηση

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΡΙΤΣΑ, Ανατολικός Κίσσαβος: το Δάσος στην Ομίχλη

 Έξι φωτο, σημερινές, μόλις τρεις μέρες πριν αποχαιρετίσουμε το 2013, από το ''παρεξηγημένο βουνό'' όπως συνηθίζω να το αποκαλώ, τον Κίσσαβο. 
Η μυρωδιά του ξύλου στην υγρασία της ομίχλης σε μαγεύει...

Χαρισμένες σε όλους σας, για να φτιάξετε το ημερολόγιο του 2014 (μόνο για τους έξι πρώτους μήνες!) τους υπόλοιπους με ανοιξιάτικο τοπίο από το ίδιο σημείο  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! [dPk]






==============================================================

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ο ΟΛΥΜΠΟΣ από τη Λίμνη Πλαστήρα

Η 'στέγη της Ελλάδας'. Όλυμπος... (συνήθως πάνω από την υγρασία και τη χαμηλή ορατότητα του ορίζοντα) όπως φαινόταν σήμερα: δεύτερη φωτό με zoom, πρώτη με τον τρόπο που 'βλέπει το μάτι', από το Νεοχώρι της λίμνης Ν.Πλαστήρα, κοιτώντας ΒΑ, στα 100χλμ. (απόσταση πάντα σε ευθεία).

Αυτό το βουνό είναι σημείο αναφοράς. Τόσοι άνθρωποι βλέπουμε ταυτόχρονα το ίδιο από διαφορετικά μέρη και ποτέ τις ίδιες πλευρές του... [dPk]


======================================================

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ISS και Σέλας vs. Ταινία 'Gravity'

Μικρή (ή μήπως μεγάλη) παράλειψη στην περιβόητη ταινία "Gravity";
Το σέλας όπως φαίνεται από τον ISS, το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό... [dPk]



======================================================================

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ – ΕΙΚΟΝΕΣ 'ΑΛΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ'

ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ – ΕΙΚΟΝΕΣ 'ΑΛΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ' – ΔΕΚ. 2013

(2 x φωτο-πανόραμα & 18 x απλές)

Το «Αινήσιο Δέλτα» (επίσημη ονομασία) επιστημονικά τόπος ανεξερεύνητος μέχρι τη δεκαετία του ’50, φιλοξενεί περισσότερα από 300 είδη πουλιών. Στις φωτογραφίες διακρίνονται καθαρά και τα πανέμορφα Φλαμίγκος.
Ξεκινώντας, θα ήθελα να πω ότι καθένας έχει τη δική του οπτική, αισθητική και τάση ν’ αξιολογεί τις (οποιεσδήποτε) εικόνες με τον τρόπο του. Τη στιγμή που τα σχόλια εκφράζουν μόνο προσωπικές απόψεις, ένα θέμα, μια περιγραφή, μια εικόνα, μπορούν να φαντάζουν ελάχιστα, μέγιστα ή τελείως διαφορετικά για τον καθένα, όταν βρισκόμαστε στον τόπο των γεγονότων.
Ένα ντοκιμαντέρ, επίσης, με διάφορες τεχνικές ή μέσα, μπορεί ν’ αποδώσει σωστά (όχι κατ’ ανάγκη να υπερθεματίσει) ένα χώρο, ένα τοπίο ή κάποιο γεγονός.
Με τόσα οπτικά ερεθίσματα του τεχνικού πολιτισμού στην καθημερινότητά μας, το μοναδικό «καταφύγιο» για να αναζητήσουμε το σύνδεσμο με το μακρινό μας παρελθόν βρίσκεται εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε: στη φύση, ίσως «όπως ήταν».
 
Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μέρη με ανάλογη φυσική ομορφιά. Χωρίς σχολιασμό λοιπόν, ας «μιλήσουν» -στον καθένα ξεχωριστά- οι εικόνες.
Το κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής (όταν δεν υπάρχει δραστηριότητα στο αεροδρόμιο ή δεν πραγματοποιούνται πουθενά βολές) είναι η κοσμική ηρεμία και οι ήχοι. Αυτά δεν μεταδίδονται… μόνο η φαντασία τα αναπαράγει .

Χαρισμένες σε όλους σας.





















======================================================

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Νυχτώνει στην περιοχή του Φάρου

Σήμερα, ώρα 17:25,
...νυχτώνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ένα μικρό ιστιοπλοϊκό, αργά και γαλήνια επιστρέφει στη βάση του. Ο απλός φακός ενός κινητού δεν αποδίδει πιστά τα φυσικά χρώματα. Η καθαρότητα της ατμόσφαιρας και η νηνεμία ‘συμμαχούν’ στο να διακρίνουμε τον πλανήτη Αφροδίτη να λαμπυρίζει, συνυπάρχοντας αρμονικά με τη Σελήνη.
Λίγο δεξιότερα του κέντρου, στο μικρό άνοιγμα του κυματοθραύστη, στο βάθος, μόλις που διακρίνεται ο Άθως.
Ο μεγάλος ορεινός όγκος στη θάλασσα είναι η Σαμοθράκη. Στη δεύτερη φωτογραφία, από αριστερά, Τένεδος, Ίμβρος, Σαμοθράκη. Ώρα 16:50.

Στην τρίτη φωτό, γενική άποψη της πόλης από το λιμάνι. [dPk]



============================================================

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Φρέσκο χιόνι στο Βελούχι - Η έλευση του χειμώνα είναι αισθητή

 Η έλευση του χειμώνα είναι αισθητή από την ορεινή Ρούμελη και πιο βόρεια. Φρέσκο χιόνι στο Βελούχι. Το τραγουδισμένο βουνό με υψόμετρο 2.300μ περίπου, δεσπόζει και διακρίνεται ακόμη και από πάρκινγκ της κύριας Εθνικής οδού (Ε75) απ’ όπου η λήψη. Στους πρόποδες της νότιας πλευράς του, στα 900μ., φωλιάζει το Καρπενήσι. 

===========================================================

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

''Πορτοκαλοκόκκινη πανδαισία'' από μεγάλο υψόμετρο

Χωρίς επεξεργασία, ''όπως βλέπει το μάτι'', πριν λίγες μέρες, μεταξύ Παρνασσού και Γκιώνας, ώρα 17:30. Μια φίλη εδώ, μας παρότρυνε λέγοντας: ''είναι εικόνες που ταξιδεύουν το μυαλό''. Με αυτό ως έναυσμα, σας χαρίζω μια ''πορτοκαλοκόκκινη πανδαισία''. 
Να σημειωθεί ότι αυτά δε τα βλέπεις συχνά από σημεία με μικρό υψόμετρο. Οι κορυφές που μόλις διακρίνονται, κάτω στο βάθος, έχουν γύρω στα 1600μ. Με τη μεταβολή του καιρού, που ήδη ξεκίνησε, αυτά θα τα βλέπουμε σπάνια στους επόμενους μήνες... [dPk]

========================================================

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ-ΘΥΡΙΔΑ του Αιγαίου: Νήσος ΙΟΣ, κορυφή



Θέλω να σας στέλνω όμορφες εικόνες, πέρα από την καθημερινότητα… σε λίγο τελειώνει μια κουραστική αλλά ενδιαφέρουσα μέρα. 
Εδώ, μια ‘’φωτο-θυρίδα’’, σύνηθες φαινόμενο στο Αιγαίο αυτή την εποχή. Λήψη: πριν από λίγο, ώρα 17:08, στην κορυφή του ψηλότερου ορεινού όγκου της Ίου. [dPk]

========================================================


Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο «Δραγώνας» (παππούς Λεωνίδας) με τα υφαντά και τα κιλίμια στην Αράχοβα

Τα τελευταία χρόνια, στους παραδοσιακούς ξενώνες σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ξαναπαίρνουν τη θέση που τους αξίζει, γνήσια υφαντά και κιλίμια τα οποία προσδίδουν κατά τρόπο μοναδικό ένα αίσθημα θαλπωρής.
Επιστρέφοντας λοιπόν από εργασία στην περιοχή της Αράχοβας, επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω ένα παλικάρι, έναν φιλόξενο άνθρωπο.
Ο κυρ-Λεωνίδας, ο ίδιος προτιμά να τον αποκαλούν «παππού Λεωνίδα», με την προσωνυμία «Δραγώνας» (όνομα παρμένο από το παλιό μεγάλο κατάστημα της Αθήνας, με το οποίο δεν είχε σχέση), με κορμοστασιά νεαρού στα 81 του χρόνια, κρατάει το οικογενειακό μαγαζί. Ένα κατάστημα αντιπροσωπευτικό για τη λαογραφία μας και την παράδοση, σε χωριό αλλοτριωμένο -σε μεγάλο βαθμό- από τους νεοέλληνες των χιονοδρομικών.
Το μαγαζί αυτό υπάρχει από το 1950· τότε το είχε ο παππούς του, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν το μεγαλύτερο μέρος του καταστήματος μαζί με το εμπόρευμα καταστράφηκαν από πυρκαγιά.
Στα νιάτα, πέρασε ως οικονομικός μετανάστης από ΗΠΑ και Καναδά. Όπως λέει χαριτωμένα: «κάποια φορά, σε διάστημα ενός μήνα περίπου, έπλυνα τόσα πιάτα που δε μπορείς να φανταστείς», και: «γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους» και τόσα άλλα…
Τα υφαντά (αυτά που κρεμούσαν στους τοίχους ή τα έστρωναν) όπως λέει ο ίδιος «όλα χειροποίητα, σε αργαλειό, αθάνατα, κι αν η γυναίκα σου το μετανιώσει, σου δίνω άλλα, ό,τι τραβά η ψυχή της», πλημμυρίζουν το χώρο μέχρι το ταβάνι.
Θα σας κεράσει τσίπουρο μόλις πάτε και θα σας ξεναγήσει λέγοντας ιστορίες για την επεξεργασία του μαλλιού και κάποιες προσμίξεις του, καθώς και για τα τόσα σημειώματα που κρέμονται ολόγυρα, τα οποία έχουν αφήσει ή στείλει οι πελάτες του από πολλά μέρη του κόσμου. Βλέπουμε σημειώματα ακόμη και σε κινέζικα! Τονίζει με χαμόγελο κι ούτε μία φορά με παράπονο: «Ευτυχώς είχα πολλά από αυτά στο αυτοκίνητο και γλίτωσαν απ' τη φωτιά».
Ανταλλάξαμε ευχές, χαιρετηθήκαμε και είπαμε να ξανανταμώσουμε –πρώτα να είμαστε καλά- στα μέσα του ερχόμενου χειμώνα… [dPk]





==============================================================

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΙΒΜ Hard Disk 5MB! - Year: 1956

Βρήκα σ' ένα παλιό email, φωτογραφία με την οποία αξίζει να θυμηθούμε κάτι από το παρελθόν, εκτιμώντας την πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας. 
Το φλασάκι (USB) που κρατάτε στα χέρια σας ή η μνήμη των 32 Gbyte που ίσως έχετε για τις φωτογραφίες, τα βίντεο ή τη μουσική σας, ‘χωρούν’ το καθένα ξεχωριστά, περίπου 6.400 φορές αυτό που βλέπετε στην εικόνα. 
Πρόκειται για ένα σκληρό δίσκο από Super Computer του παρελθόντος, της IMB, που μεταφέρθηκε στον προορισμό με αεροπλάνο (cargo). Ο σκληρός δίσκος είχε βάρος πάνω από έναν τόννο, και χωρούσε στα 5MB του, μόλις και μετά βίας ένα (1) τραγούδι mp3. Τότε δεν είχε ανακαλυφθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία συμπίεσης. Η μεταφορά στο έδαφος γίνεται με περονοφόρο (κλαρκ). Ήταν το έτος 1956.



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ευτράπελα του οδικού δικτύου...

Το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο κρύβουν και εκπλήξεις, όχι μόνο λακκούβες (εντάξει, λακκούβες στο εθνικό είναι κάτι σπάνιο πλέον, άντε να πω μπαλώματα). Τέσσερις φωτό,  Σεπτέμβριος 2013:
Στη Βόρεια Εύβοια, ο τουρίστας αναρωτιέται για ποιο θέμα τον προειδοποιεί η σήμανση… !!!
Στην Εγνατία οδό, μεταξύ Καβάλας και Ξάνθης, υπάρχει για πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα μέσα στο οδόστρωμα, ‘διακόσμηση’ με τοπική χλωρίδα! Λέτε να μας ‘αντιγράψουν’ και να το δούμε σε Ιταλία και Αγγλία; [dPk]

Πρόσθετο σχόλιο: κάτω αριστερά, προφανώς κάποιος που διαφώνησε με το μήνυμα, άδειασε το όπλο του πάνω στην πινακίδα!

==========================================================

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κεντρική Πίνδος, παιχνιδίσματα φωτός

'Tricks of the light''... μετά την φθινοπωρινή μπόρα, πριν από λίγο, πάνω από την Κεντρική Πίνδο. 
Ώρα 19:15 [dPk]


==========================================================

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Ηχητική & παρατηρήσεις

Μετρήσεις για το πώς ακούν οι ηθοποιοί (και όχι οι θεατές). Αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται...



Χρόνια πριν είχα επισκεφθεί το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου κι εκείνη τη μέρα είχε πολύ κόσμο. Ήταν κυρίως τουρίστες και άλλοι επισκέπτες από διάφορα μέρη της χώρας. Ήταν ανέφικτο να παρατηρήσω με άνεση, όπως θα ήθελα, τις ακουστικές ιδιότητες του χώρου. Από τα πρώτα σχολικά χρόνια μαθαίνουμε για την περίφημη ακουστική του.
Προχθές, παρουσιάστηκε η ευκαιρία ώστε να γίνει η πολυπόθητη δοκιμή. 
Πέρα από το δέος που αισθάνεσαι σε αυτόν τον ιερό χώρο και μέγιστο μνημείο πολιτισμού, θα σταθώ μόνο στο θέμα της ακουστικής:
Αν και ερευνητές από το
Georgia Institute of Technology έχουν λύσει τον ‘ακουστικό γρίφο’ του χώρου με μετρήσεις και εξομοιώσεις, ακόμη και σήμερα δεν παύει να αποτελεί πρόκληση αυτό το ζήτημα. 
Ο απλός επισκέπτης, χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις μηχανικού ήχου, μπορεί να αντιληφθεί αμέσως την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην ακουστική του περιβάλλοντα χώρου· η οποία δεν είναι πλέον κάτι μαγικό ή μη εξηγήσιμο, αλλά ομολογουμένως είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο. Θα περιγράψω τον τρόπο που μπορεί να διαπιστωθεί αυτό (αλλά με την αντίστροφη φορά από ό,τι συνηθίζεται) και το σημείο που έχει ενδιαφέρον:
 
1) Οι περισσότεροι εστιάζουν στο πώς μπορούν οι θεατές να ακούν ακόμη και τους ψιθύρους των ηθοποιών.
 
Όμως,
2) όπως θα δείτε στη φωτό, στο κεντρικό σημείο της πλατείας , υπάρχει μια στρόγγυλη πέτρα (ναι ακριβώς στο κέντρο, εκεί στην ένωση των αξόνων
x,y)
Στην περίπτωση λοιπόν Νο1, πραγματικά ακούς καθαρά -έως πάνω στις τελευταίες θέσεις- τους διαλόγους μεταξύ ανθρώπου που στέκεται στο σημείο στο κέντρο, στη στρογγυλή πέτρα, και του συνομιλητή του στο τηλέφωνο. Το ακουστικό του κινητού εννοείται πως εφάπτεται στο αυτί του, στη συνηθισμένη απόσταση. 
Στην περίπτωση Νο2 -εδώ είναι το συναρπαστικό- κινούμενος μπρος πίσω, δεξιά αριστερά, στους άξονες (βλέπε τη φωτο) μιλώντας ψιθυριστά ή δημιουργώντας υψίφωνους ήχους αμέσως διαπιστώνεις πως ο συντονισμός βρίσκεται ακριβώς πάνω (στο ύψος του μέσου ανθρώπου) και στο κέντρο της στρόγγυλης πέτρας. Με τη λέξη «συντονισμός» εννοούμε πως εκεί ακριβώς -χωρίς να σου το πει κανείς ή να σου το υποδείξει- αντιλαμβάνεσαι πως κάτι γίνεται και σταματάς, βρίσκεις το σημείο που συμπίπτει με το απόλυτο κέντρο. Αυτό λοιπόν το «κάτι γίνεται» είναι η κατά πολλές φορές ενισχυμένη ομιλία σου, ψίθυροι από τις κερκίδες, δημιουργώντας το φαινόμενο της αντήχησης (όχι του αντίλαλου). Κάποιοι που έχουν βιώσει το παράδειγμα που θα περιγράψω παρακάτω, θα χαμογελάσουν συγκαταβατικά. Οι τεχνικοί το γνωρίζουν καλά αυτό: Αν έχετε σπίτι σας δορυφορικό κάτοπτρο (πιάτο), μπροστά ακριβώς στο σημείο τοποθέτησης του μηχανισμού λήψης (
LNB) δοκιμάστε να μιλήσετε (αρκεί να μη προεξέχει στο κενό και βρεθείτε κάτω ή αναρωτιέται ο γείτονας σε ποιoν μιλάτε από ‘κει). Θα εντυπωσιαστείτε από το πώς ακούτε τη φωνή σας. Το ίδιο συμβαίνει και στο Θέατρο της Επιδαύρου, μόνο που εκεί -στο υποδεικνυόμενο σημείο- το φαινόμενο της ενίσχυσης είναι τόσο έντονο, που πραγματικά αισθάνεσαι πως είναι μια πρωτόγνωρη αίσθηση (και είναι). 
Η γωνία κλίσης των κερκίδων, η θέση και η απόσταση από το κεντρικό σημείο της πλατείας, τα υλικά τους και η διάταξη, λειτουργούν σαν ηχοπαγίδες στις χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα τη μείωση της οχλοβοής, ενώ συγκεντρώνουν τα ηχητικά κύματα –στο κεντρικό σημείο- ενισχύοντάς τα τόσο που, αν τύχει και παρακολουθήσετε την Αντιγόνη του Σοφοκλή ή τις εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, προσέξτε τα σχόλιά σας
!  [dPk]      

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ο ΛΕΩΝ της ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

Συνήθως ανεβάζω φωτό με τοπία (χωρίς εμένα τα βρίσκω πιο ενδιαφέροντα) ή σημεία ιστορικών συμβάντων, δίνοντας κάποιες πληροφορίες. Μια σημερινή φωτό από την –για πολλοστή φορά- ‘κάθοδό μου’ στη Νότια Ελλάδα, από την παλαιά Εθνική οδό εδώ στον κάμπο της Βοιωτίας με φόντο τον Παρνασσό.  Είναι από τη Χαιρώνεια, όπου έγινε η ξακουστή μάχη-ορόσημο το 338 π.χ., η οποία άλλαξε τον ρου της Ιστορίας της Ελλάδας με την επικράτηση του Φιλίππου (προς το χειρότερο ή καλύτερο αποφαίνονται άλλοι...). Μαζί με τη φωτο του γνωστού  μνημείου, βλέπουμε και τα ιστορικά στοιχεία κάτω από το γλυπτό. Να σημειωθεί ότι στο σημείο που στήθηκε ο Λέων βρέθηκαν 254 σκελετοί της επίλεκτης μονάδας των 300 Ιερολοχιτών, που αποδεκατίστηκαν από τον Αλέξανδρο και τους μαχητές του.  Ο Μέγας Αλέξανδρος  ήταν τότε 18 ετών. (Απαιτείται μεγέθυνση για ανάγνωση του σημειώματος). Αναγκαία στάση, προορισμός μας η Πελοπόννησος.

==============================================================

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

''LIKE'' και FACEBOOK* (ό,τι λάμπει δεν είναι Χρυσός)

Χωρίς περιστροφές, να δώσουμε αντικειμενικά μια εικόνα, ως πληροφορία, για να μη 'θαμπώνεστε'.
Σε πολλές περιπτώσεις μόλις αναρτώνται φωτογραφίες στο Facebook, μέσα σε λίγη ώρα αυτές 'αποκτούν' πάνω από 400, 500 ή 1000 (!) likes. Αν μετρήσει κανείς τους 'διαδικτυακούς φίλους' των ατόμων που αυτές ανήκουν, δε 'βγαίνουν τα κουκιά'. Στατιστικά, δεν γίνεται να έχεις 'επιτυχία' σε κάτι τέτοιο από 100-500%, για ευνόητους λόγους (εδώ πατάμε το κουμπί του γέλιου).
Τότε πώς συμβαίνει αυτό; όλα γίνονται από την πολυθρόνα (ή και το σκαμπό σας, γιατί όχι)
 
Τη 'δουλειά' αναλαμβάνουν εταιρείες που έχουν διάφορα 'πακέτα' με χρέωση πιστωτικής, και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ιστότοποι ή άλλοι με εφαρμογές τροποποιημένου κώδικα, τα λεγόμενα ''
Facebook like generators'' (αρκεί να κάνεις copy->paste τον αριθμό που εμφανίζεται στη διεύθυνση της φωτογραφίας σου, π.χ. ......photo.php?fb [id=10201685588678565&] set=a.1020........αυτά είναι συνοπτικά, μόνο για αναφορά.
Υπάρχουν ιστότοποι που παρέχουν '
likes', παρέχουν 'followers', παρέχουν ακόμη υπηρεσίες για περισσότερα 'θετικά σχόλια' σε fun pages, ατόμων και εταιρειών. Αναπτύσσεται σταδιακά ένα νέο παρακλάδι στο βασικό κορμό της διαδικτυακής οικονομίας, και του 'the like economy' επιμέρους, ή αλλιώς...(εδώ βάζετε εσείς τον τίτλο)
Απ' όλα έχει λοιπόν ο 'μπαχτσές', με κάποιο τίμημα βέβαια. Αγόρασε κι άλλα
likes, άσχετα αν χάνεις τη συνάφεια με τη ζωή, μπορείς! 
*σε κάποιες χώρες δεν ισχύουν [
dPk]

============================================================

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΙΣΙΝΕΣ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ δίπλα στη ΘΑΛΑΣΣΑ

Η φωτο είναι ενδεικτική. Το τι γίνεται, για παράδειγμα, στην Ισπανία ή στις ΗΠΑ είναι γνωστό (αλλά αυτό θα μας απασχολήσει σε κάποια άλλη δημοσίευση...)

 Απόλυτη καλοκαιρινή δροσιά; σημαντική επένδυση με πολλές θέσεις εργασίας; Αλόγιστη διαχείριση υδάτων και φυσικών πόρων δίπλα στη θάλασσα; Ματαιοδοξία; Όπως και να το δείτε, το παραθέτω απλά σαν εικόνα και τίποτε περισσότερο, έτσι για να δροσιστείτε! καλό καλοκαίρι… (δεν επιχείρησα τη βουτιά, απαγορεύεται με τα ρούχα)

=========================================================